logo
 Vårt sentralbord: 3832 0800 er åpnet mandag - fredag kl. 07:30 - 15:30 - Vår vakttelefon 480 31 000 kan nås utenom disse tider.  Mandag 21. september  2020 
VELKOMMEN
 » Nyheter
 » rescueDAYS.no
INFORMASJON
 » Om oss
 » Kontakt oss
 » Våre leverandører
 » Miljø/Kvalitet
 » Personvernerklæring - GPDR
BRANN & REDNINGSBILER
 » Leverte brannbiler
 » Leverte småbiler
 » Leverte tankbiler
 » Leverte stigebiler og lifter
 » Leverte flyplassbrannbiler
 » Leverte dykkerbiler
 » Biler for salg og utleie
 » Bilmontert utstyr
SERVICE
 » Egenes Service Team informerer
 » Reservedeler
NETTBUTIKK UTSTYR
 » Generell Informasjon
 » Nyheter
 » Besøk nettbutikken
NETTBUTIKK  
 » Heros® brannhjelm
 » Støvler
 » Hansker
 » Brannbekledning
 » Gaveartikler
 » Pumper
 » Strålerør og monitorer
 » Skumutstyr
 » Slanger og tilbehør
 » Kuplinger og Armaturer
 » Miljø- og kjemikalievern
 » Skumvæske og Pulver
 » Elektrisk utstyr
 » Verktøy, hjelpemidler og varsling
 » Rømningsveier og førstehjelp
 » Hydraulisk Redn.verktøy
 » Pneumatisk redning
 » Røykvifter og -maskiner
 » Brannbilinnredning og festemateriell
 » Restekasse
ISO9001 (KVALITET) OG ISO14001 (MILJØ) SERTIFISERT
 VELKOMMEN: Nyheter
Lørdag 19.09.20
Vi har DEMO-bil for salg - "Fremskutt enhet" med Rosenbauer POLY CAFS SL100 slokkeanlegg på VW Amarok V6 4x4

Vår DEMO-bil "Fremskutt enhet" er til salgs. Bilen er utstyrt med et Rosenbauer POLY CAFS SL100 slokkeanlegg. Kontakt vår salgssjef Rolf Søiland på rolf@egenes.as for et knakende godt tilbud!

Bilen er en VW Amarok Highline dobbeltkabin "Pick-up" med plass for 5 personer. Den har kraftig 258 hk 3 liters V6 dieselmotor, 4x4 og automatgir. En skikkelig kjøremaskin. Bilen er utstyrt med Hänsch blålys i moderne LED utførelse.

Under taktoppen på lasteplanet befinner det seg et Rosenbauer POLY CAFS SL100 slokkeanlegg med en vanntank på 100 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde.

Førerhuset er definert som "ren sone" og det er derfor plassert holdere for røykdykkerapparater under taktoppen.


LES MER »

Lørdag 12.09.20
Vi gratulerer vår nabokommune Kvinesdal med ny brannbil på MAN chassis i smal 2400 mm utgave


Vi gratulerer Brannvesenet Sør og vår nabokommune Kvinesdal med flott ny kombinert brann- og redningsbil med Rosenbauer pumpe, elektrisk vinsj, pneumatisk lysmast med LED lys og Weber eForce redningsverktøy!

Bilen er levert med vårt smale og romslige påbygg som gir kombinasjon av god fremkommelighet og god plass til utstyr. og er utstyrt med Rosenbauer kombinerte brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar og 400 l/min ved 40 bar.

De analoge instrumentene for nivå er bl.a. byttet ut med LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening på pumpen og panel for betjening av brannteknisk utstyr i førerhuset.

Bilen er utstyrt med eForce2 batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue, Rosenbauer Røykvifte, Fireco pneumatisk lysmast med kraftige LED lyskastere i 24V utgave med en lysstyrke på over 21000 Lumens og Warn elektrisk vinsj.


LES MER »

Lørdag 12.09.20
Da har vi levert enda en bil i den nye serien flyplassbrannbiler til Avinor - denne gikk til Molde lufthavn


Vi er midt inne i rammeavtalen for levering av nye flyplassbrannbiler til Avinor. Denne gang har vi levert en bil som skal plasseres på Molde lufthavn.

Bilen er fornyet og forenklet i forhold til forrige leveranse med ny generasjon chassis fra Scania med nytt førerhus og miljøvennlig Euro 6 motor på 500 hk, ny brannpumpe i duplex rustfritt står med direkte kardangdrift, ny generasjon Fix-Mix skumblander med elektrisk justering og ny RM35C kanon for bedre strålebilde og kastlengde.

Bilen her moderne og enkel betjening med Rosenbauer LCS 2.0 betjening og CAN bus styringssystem av samme utgave som finnes på den nye serien Panther flyplassbrannbiler.

Ved bruk av Rosenbauers modulsystem i kombinasjon med Scanias chassisutvalg er vi i stand til å levere 2 forskjellige modeller 4x4 og 6x6 med bruk av samme standardkomponenter.

Leveransen utføres i samarbeid med Rosenbauer International AG og Norsk Scania AS


LES MER »

Torsdag 03.09.20
Full fres på Rudskogen....

Vi liker fart og spenning i trygge omgivelser, og sponser av den grunn "Lillegoff" med sin driftingbil.

LES MER »

DU KAN LESE MER PÅ DENNE LNKEN: »

Torsdag 03.09.20
Vi gratulerer Equinor med den første av tre nye brannbiler fra Egenes på Scania chassis


Egenes Brannteknikk har opp gjennom årene levert en rekke brannbiler til Equinor sine mange lokasjoner, og vi er veldig glad for at de også denne også valgte Egenes som leverandør av nye mannskapsbiler.
Den første bile skal stasjoneres på Equinor sitt anlegg på Kollsnes i Øygarden.

Bilen er en mannskapsbil, men har i tillegg en kraftig RM35C vann/skumkanon på taket, og har selvfølgelig Rosenbauers anerkjente Fix-Mix skumblandesystem. Den er bygget på et Scania 4x2 chassis med luftfjæring og automatgir og har mannskapskabin med røykdykkerstoler i baksetet.

Bilen er velutstyrt med Rosenbauer kombinert pumpe med normal og høytrykkstrinn, Warn elektrisk vinsj, Weber batteridrevet redningsverktøy og Rosenbauer batteridrevet røykgassvifte.

Betjening av den komplette branntekniske utrustingen på oversiktlige LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening av pumpe med Skumblandesystem direkte på pumpen og panel for betjening av pumpe, skumsystem, kanon, blålys, sirene og belysning i førerhuset.

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med nye brannbiler!


LES MER »

Tirsdag 01.09.20
Vi gratulerer NORBRA IKS, Åfarnes stasjon, med ny brannbil på MAN chassis med Rosenbauer AT påbygg


Åfarnes stasjon ligger i Rauma kommune som er en del av Nordmøre og Romsdal brann og redning IKS (NORBRA). På denne stasjonen hadde de en svært dårlig brannbil og var på jakt etter en bil som kunne leveres hurtig og kjøpes innenfor tilgjengelig budsjett.

Rosenbauer hadde flere brannbiler av AT utgaven på lager i Tyskland og valget falt på denne. Vi har bl.a. leveret brannbiler med tilsvarende påbygg til Bergen Brannvesen.

Vi gratulerer brannvesenet i Åfarnes med flott brannbil på MAN 4x2 chassis.

Bilen er utstyrt med Rosenbauers AT påbygg med mannskapskabin integrert i påbygget. Bilen har topp moderne CAN bus styringssystem med LCS 2.0 betjening. Rosenbauer brannpumpe NH35 med display styringspanel og skumblandesystem.


LES MER »

Lørdag 22.08.20
Rosenbauer Heros Titan brannhjelmer er stadig like populære


Industrivernet ved Norske Skog Skogn har nettopp kjøpt 60 stk. Rosenbauer Heros Titan brannhjelmer.

Hjelmene er solgt i samarbeide med Tess Trøndelag AS og er utstyrt med Savox kommunikasjon av Mobit Tiller og Sorgenfri / Lyd og Tele.

Vi gratulerer!


DU KAN LESE MER OM LEVERANSEN HER: »

DU KAN LESE MER OM HJELMENE OG BESTILE HER: »

Fredag 14.08.20
Weber batteridrevne redningsverktøy i 3. generasjon.


Vi har solgt over 400 batteridrevne redningsverktøy i eForce serien fra Weber Rescue på det norske markedet. Nå i forbedret utgave i 3. generasjon.

Tirsdag 14.07.20
SOMMERFERIE

Som vanlig avvikler vi sommerferie i ukene 29, 30 og 31.

Sentralbord, serviceavdeling og lager er betjent hele tiden i normal arbeidstid 07.30 -15.00

Grunnet ferie har vi redusert bemanning på sentralbord, service og lager og det må derfor påregnes lenger svartid er normalt. Vi ber om forståelse for dette, våre ansatte vil gjøre sitt ytterste for å hjelpe etter behov.

VI ØNSKER ALLE SAMMEN EN RIKTIG GOD SOMMER!


LES MER »

Mandag 13.07.20
Da har vi levert enda en bil i den nye serien flyplassbrannbiler til Avinor - denne gikk til Hammerfest lufthavn


Vi er midt inne i rammeavtalen for levering av nye flyplassbrannbiler til Avinor. Denne gang har vi levert en bil som skal plasseres på Hammerfest lufthavn.

Bilen er fornyet og forenklet i forhold til forrige leveranse med ny generasjon chassis fra Scania med nytt førerhus og miljøvennlig Euro 6 motor på 500 hk, ny brannpumpe i duplex rustfritt står med direkte kardangdrift, ny generasjon Fix-Mix skumblander med elektrisk justering og ny RM35E monitor for bedre strålebilde og kastlengde.

Bilen her moderne og enkel betjening med Rosenbauer LCS 2.0 betjening og CAN bus styringssystem av samme utgave som finnes på den nye serien Panther flyplassbrannbiler.

Ved bruk av Rosenbauers modulsystem i kombinasjon med Scanias chassisutvalg er vi i stand til å levere 2 forskjellige modeller 4x4 og 6x6 med bruk av samme standardkomponenter.

Leveransen utføres i samarbeid med Rosenbauer International AG og Norsk Scania AS


LES MER »

Torsdag 09.07.20
Vi gratulerer Brønnøy brann og redning med ny innsatslederbil påbygget Toyota Landcruiser


Brønnøy brann og redning fikk nylig ny brannbil fra oss og får nå en ny innsatslederbil. Vi gratulerer og vi takker for enda et oppdrag!

Bilen er bygget opp på en Toyota Landcruiser, registret som varebil på grønne skilt. Og i bakrommet er det fastmontert et Rosenbauer POLY CAFS slokkeanlegg med en vanntank på 50 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 (gir 400 liter slokkemengde) ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde.

I bakrommet er det også montert en Sortimo reol med uttrekkskuffer og uttrekksbord for diverse utstyr, samt en "White-Board" for skadestedsledelse. Det er også håndslokkere montert innefor den ene bakdøren.

Bilen er utstyrt med lavprofil blålysbøyle fra Hänsch; DBS5000 med CAN bus styring og kraftige LED lamper, Sputnik SL grillamper.


GÅ TIL »

Torsdag 09.07.20
Vi gratulerer Vefsn Brann og Redning med to nye feie- og tilsynsbiler på VW Amarok


Vi har nå levert to utstyrsbiler til forebyggende avdeling i Vefsn Brann og Redning. Bilene skal benyttes som feie- og tilsynsbiler. Bilene er bygget på en VW Amarrok Pick-Up hvor det er påmontert en praktisk taktopp med topphengslede luker på sider og bak.

Bilen er delt i ren og skitten sone, hvor det i førerhuset er skuffeseksjon for utstyr og kjøleskuff. På lasteplanet bak er det skitten sone for utsyr og. varmtvannsbereder med håndvask.

Bilen har farger, profilering og merking i henhold til kravene som stilles i NS 11060:2019, med bl.a. bruk av prismatisk refleksfolie og er godkjent som utrykningskjøretøy.

LED blålys og elektronisk sirene fra vår faste leverandør Hänsch, med DBS 5000 slim line lysbar på taket, samt Sputnik SL slim line LED blålys i grill og på bakvegg.


LES MER »

Mandag 06.07.20
Merking og profilering på brann- og redningskjøretøyer i henhold til NS 11060:2019 - Den nye norske standarden

Den nye norske standarden for brann- og redningskjøretøyer som ble presentert tidligere i år inneholder en rekke kapitler som bl.a. omhandler biltyper, tekniske minimumskrav, tank og pumpe, belysning, kapasiteter, varsling og sikkerhet, samt profilering.

Kapittelet om profilering er det mest visuelle og det er naturlig nok dette som har blitt mest omtalt i media. Resten av standarden har kommet i skyggen av dette og det vil kanskje være lurt å anskaffe seg et eksemplar hvis en ønsker å være orientert om hele innholdet.
Standarden er beskyttet av opphavsrett og en kopi kan kjøpes på Standard Norge sin nettbutikk (se link til høyre).

Vi har fått en del spørsmål fra våre kunder i forhold til kravene til farger, profilering og merking som stilles i NS 11060:2019 og har forsøkt nedenfor å redgjøre for dette:


LES MER »

DU KAN KJØPE STANDARDEN HER: »

STANDARD SETT CHEVRON SKRÅMERKING BAK »

Søndag 05.07.20
Da har vi levert enda en bil i den nye serien flyplassbrannbiler til Avinor - denne gikk til Mehamn lufthavn


Vi er midt inne i rammeavtalen for levering av nye flyplassbrannbiler til Avinor. Denne gang har vi levert en bil som skal plasseres på Mehamn lufthavn.

Bilen er fornyet og forenklet i forhold til forrige leveranse med ny generasjon chassis fra Scania med nytt førerhus og miljøvennlig Euro 6 motor på 500 hk, ny brannpumpe i duplex rustfritt står med direkte kardangdrift, ny generasjon Fix-Mix skumblander med elektrisk justering og ny RM35E monitor for bedre strålebilde og kastlengde.

Bilen her moderne og enkel betjening med Rosenbauer LCS 2.0 betjening og CAN bus styringssystem av samme utgave som finnes på den nye serien Panther flyplassbrannbiler.

Ved bruk av Rosenbauers modulsystem i kombinasjon med Scanias chassisutvalg er vi i stand til å levere 2 forskjellige modeller 4x4 og 6x6 med bruk av samme standardkomponenter.

Leveransen utføres i samarbeid med Rosenbauer International AG og Norsk Scania AS


LES MER »

Torsdag 02.07.20
Vi gratulerer Bømlo brann og redning med ny fremskutt enhet på Toyota Landcruiser


Bømlo brann og redning har flere biler fra oss i sin stall, og valget falt denne gang på en Toyota Landcruiser 4x4 med Bostrom røykdykkerstoler med "Secure-All" integrert mekanisk holder for apparatene. Apparatene sitter fast i stolen ved kollisjon UTEN bruk av sikkerhetsseler.

I bakrommet er det fastmontert et Rosenbauer POLY CAFS SL50 slokkeanlegg med en vanntank på 50 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 (gir 400 liter slokkemengde) ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Onsdag 01.07.20
Vi gratulerer Brønnøy brann og redning med ny brannbil med kompakt CAFS anlegg og skjærslukker på Scania 4x2 chassis


Brønnøy brann og redning har nå tre generasjoner brannbiler fra Flekkefjord i stallen, fra O.C. Axelsen, Rosenbauer Norge og nå Egenes Brannteknikk. Denne gang har de fornyet bilparken med en brannbil fullspekket med tekniske løsninger bygget på et Scania P410 4x2 chassis.

Bilen er utstyrt med Rosenbauer brannpumpe N35 med normaltrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min). Rosenbauer Conti CAFS skumblandesystem med enkel trykknappbetjening. Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

I tillegg til Rosenbauer pumpe med CAFS har bilen en CRISTANINI skjærslukker for effektiv førsteinnsats og en Rosenbauer RM15C elektronisk styrt kanon på taket.

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Søndag 28.06.20
Vi gratulerer Nord-Aurdal Brannvesen med ny kombinert branntankbil på Scania chassis med mannskapskabin


Nord-Aurdal Brannvesen har flere brannbiler fra oss i sin stall, og har denne gang investert i ny branntankbil. Bilen er i Egenes kompakte versjon med en akselavstand på bare 3550 mm for liten svingradius og god fremkommelighet. Tank og påbygg i ett gir stor vektbesparelse i forhold til andre påbyggsløsinger og gir ekstra vektreserve til vann og eller utstyr.

Bilen er en topp moderne vanntankbil GTLF 10000/300 med miljøvennlig tankpåbygg i 100 % gjenvinnbar Polypropylen, Rosenbauer pumpe, Fix-Mix skumblandesystem. Bilen er videre utstyrt med mannskapskabin, frontmontert vinsj og batteridrevet hydraulisk redningsverktøy og har to godt utnyttede skaprom for utstyr.

Bilen kan dermed fungere som redningsbil eller selvstendig ekstra brannbil i tillegg til å være tankbil.


LES MER »

Torsdag 18.06.20
3 stk røykdykkerbiler bygget på VW Crafter 35 KA levert til Rogaland brann og redning


En bil er bra, men tre biler er enda bedre.....
Vi gratulerer Rogaland brann og redning med tre nye røykdykkerbiler som skal brukes på distriktsstasjoner.

Bilene er bygget opp på et klasse B chassis type VW Crafter 35 med firehjulstrekk, 177 hk motor, automatgir og 3500 kg tillatt totalvekt.

Bilene har en komplett innredning med tre røykdykkerstoler og reoler tilpasset det utstyret som skal medbringes. Sikker innfesting og plassering av tyngre utstyr bak skilleveggen, her er bl.a. reol for plastkasser.

Gulvet i bakrommet er kledd med sveist vinylbelegg for å unngå vann og skulle i å trenge inn i karosseriet og forårsake skade. Veggene er kledd med aluminiumsplater for sikker innfesting av utstyr.

Takstativ for stige med enkel låsing og lett adkomst via stigtrinn i aluminium.


LES MER »

Mandag 15.06.20
Vi gratulerer Leirfjord Kommune med ny brannbil med kompakt CAFS anlegg på Scania 4x2 chassis


Vi gratulerer Leirfjord Kommune med en ny brannbil fra Egenes, takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer Compact CAFS skumblandesystem.

Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Betjening på oversiktlige LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening av pumpe og panel for betjening av brannteknisk utrusting i førerhuset.


LES MER »

Fredag 05.06.20
RVR-bil levert til Finans Norge Forsikringsdrift for plassering hos Fredrikstad brann- og redningskorps


RVR er et samarbeid mellom brannetatene og forsikringsnæringen for å redde mest mulig av gjenverdier etter branner, vannlekkasjer og lignende. Forsikringsnæringen gjennom Finans Norge Forsikringsdrift står for finansieringen og driften av RVR.

Finans Norge Forsikringsdrift har igjen fornyet bilparken med en RVR-bil fra Egenes Brannteknikk AS for plassering hos Fredrikstad brann- og redningskorps.

Denne gangen valgte RVR tjenesten et MAN TGL 8.190 chassis, med NORKA sandwich skappåbygg med bakløfter. Innredningen er utført med Rosenbauer justeringsskinner for enklest mulig tilpassing til nytt utstyr.

Vi gratulerer og takker for oppdraget!


LES MER »

Søndag 24.05.20
Vi gratulerer Haugaland brann og redning iks med enda en velutstyrt Egenes brannbil på Scania chassis


Haugaland brann og redning iks har flere brannbiler fra Egenes fra før. Denne gang har de fornyet bilparken med en Egenes brannbil fullspekket med tekniske løsninger bygget på et Scania P450 4x2 chassis.

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer Fix-Mix skumblandesystem med enkel trykknappbetjening. Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Søndag 17.05.20
Gratulerer med dagen!


Vi ønsker alle en flott feiring av denne helt spesielle nasjonaldagen.

Husk at alt blir bra!

Hurra for 17. mai!


Fredag 15.05.20
Sivilforsvaret styrker skogbrannberedskapen i Norge og bestiller 92 stk. Rosenbauer Otter motorsprøyter

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) valgte i 2012 Egenes Brannteknikk AS som samarbeidspartner for levering av små motorspøryter til Sivilforsvaret. Valget falt den gang på Rosenbauers Otterpumpe, en driftssikker og lett pumpe med stor ytelse.

I 2019 vant vi en ny rammeavtale for levering av Otter pumper i Sivilforsvarets orange farge, og 14 stk ble levert før året var omme.

Gledelig er det at Sivilforsvaret følger opp i år med bestilling av hele 92 stk. Otter pumper for å styrke skogbrannberedskapen.

Vi takker for ordren og ønsker lykke til med nye pumper!


LES MER »

LES MER OM PUMPEN HER »

Onsdag 13.05.20
Vi gratulerer Oslo brann- og redningsetat med et Rosenbauer POLY CAFS SL100 slokkeanlegg montert på en Polaris RANGER® UTV

Oslo brann- og redningsetat har styrket beredskapen på vanskelig tilgjengelige steder med en RANGER® UTV fra Polaris. Vi har montert et Rosenbauer POLY CAFS SL100 slokkeanlegg på denne enheten.

Anlegget er montert på en demonterbar aluminiumskasse/ramme som er festet med stropper med hurtiglås. Rammen har løfteører slik at enheten kan løftes av hvis UTVen skal benyttes til andre oppdrag. Det er også montert holdere for håndslokkere og ekstra trykkluftflaske på rammen.

Slokkeanlegget har en vann-/skumtank på 100 liter som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 ved en ytelse på ca. 20 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således bl.a. dekke en vegg med over 10 meter høyde (se bilde).


LES MER »

Mandag 11.05.20
Vi gratulerer Øvre Romerike brann og redning med ny velutstyrt Egenes brannbil på Scania P500 4x4 chassis


Øvre Romerike brann og redning har brannbil og tankbil fra Egenes fra før. Denne gang har de fornyet bilparken på Eidsvoll med en Egenes brannbil fullspekket med tekniske løsninger bygget på et Scania P500 4x4 chassis.

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer Conti CAFS skumblandesystem med enkel trykknappbetjening. Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Bilen er levert med komplett batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue.

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Søndag 10.05.20
Vi gratulerer Valdres brann og redning med to nye lette brannbiler med UHPS® slokkeanlegg på Sprinter 519 4x4


Valdres brann og redning hadde behov for to nye lette brannbiler og valgte denne gang Egenes som leverandør. Lette brannbiler i førerkortklasse C1 for hurtig førsteinnsats med god plass og vektreserve for mannskaper og utstyr. Høytrykk slokkeanlegg med vanntank, rikelig utvalg utstyr med batteridrevet redningsverktøy og bærbar brannpumpe gir en komplett bil.

Bilen har tanker for 300 liter vann og 20 liter skum og er utrustet på en Mercedes Sprinter 519 KA 4x4. Den har fastmontert Rosenbauer UHPS® XL slokkeanlegg, mannskapskabin med Bostrom røykdykkerstoler, batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue, Honda bærbar pumpe, samt bakrom med innredning for øvrig brann- og redningsutstyr.

Rosenbauer UHPS® (Ultra High Pressure System) ble introdusert på markedet i 1990, siden den gang har snart 100 anlegg funnet veien til Norge. Velg den originale UHPS du også, utviklet av Rosenbauer for 27 år siden og stadig forbedret og fornyet.


LES MER »

Fredag 01.05.20
Vi gratulerer Nesna brann og redning med den andre av to nye brannbiler fra Egenes, denne bygget på et MAN chassis


Nesna brann og redning har fått levert to nye brannbiler fra oss, en hovedbrannbil bygget på et MAN chassis og en lett brannbil bygget på en Mercedes Sprinter.

Nesna har valgt komplett EMEREC navigasjons- og informasjonssystem for sine kjøretøy. Med EMEREC er kjøretøyene knyttet til hverandre og mottar utkall med posisjon og beskrivelse av innsats fra TETRA radioen. I begge biler er det montert en EMEREC Pilot tilkoplet TETRA. Begge maskiner opereres uavhengig av hverandre, men kommuniserer sammen for utveksling av oppdaterte data i sanntid.

Vi gratulerer med nye biler som vil styrke beredskapen i kommunen.

Den kombinerte brann- og redningsbilen med Rosenbauer pumpe, elektrisk vinsj, LED arbeidslys og omfattende innredning med og for brann- og redningsutstyr er bygget på et MAN 4x4 chassis som har original mannskapskabin med forlenget bakvegg for røykdykkere, automatgir og konstant firehjulstrekk.

Bilen er levert med vårt smale og romslige påbygg som gir kombinasjon av god fremkommelighet og god plass til utstyr. Bilen er utstyrt med Rosenbauer brannpumpe N35 med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar som er utstyrt med Rosenbauer Compact CAFS skumblandesystem. Alt kompakt montert i pumperommet bak på bilen. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening på pumpen og panel for betjening av brannteknisk utstyr i førerhuset.


LES MER »

Fredag 01.05.20
Vi gratulerer Nesna brann og redning med ny skaphenger fra TREDAL for bruk sammen med de nye brannbilene


Nesna brann og redning har fått levert to nye brannbiler fra oss, en hovedbrannbil bygget på et MAN chassis og en lett brannbil bygget på en Mercedes Sprinter.

Nesna ønsket i tillegg å få levert en tilhenger med skap for transport av utstyr ved større hendelser. Vi leverte i samarbeide med vår lokale produsent av tilhengere, TREDAL, en skaphenger for dette formålet.

Vi gratulerer med nye biler og tilhenger som vil styrke beredskapen i kommunen.


LES MER »

Torsdag 30.04.20
Vi gratulerer Nesna brann og redning med en av to nye brannbiler fra Egenes, denne er bygget på et Mercedes Sprinter chassis


Nesna brann og redning har fått levert to nye brannbiler fra oss, en hovedbrannbil bygget på et MAN chassis og en lett brannbil bygget på en Mercedes Sprinter.

Nesna har valgt komplett EMEREC navigasjons- og informasjonssystem for sine kjøretøy. Med Emerec er kjøretøyene knyttet til hverandre og mottar utkall med posisjon og beskrivelse av innsats fra TETRA radioen. I begge biler er det montert en Emerec Pilot tilkoplet TETRA. Begge maskiner opereres uavhengig av hverandre, men kommuniserer sammen for utveksling av oppdaterte data i sanntid.

Vi gratulerer med nye biler som vil styrke beredskapen i kommunen.


LES MER »

Onsdag 29.04.20
Vi gratulerer Vatne stasjon med en av tre nye brannbiler på Scania 4x4 chassis til Ålesund Brannvesen


Vi gratulerer Ålesund Brannvesen, Vatne stasjon med en ny brannbil fra Egenes. Brannbilen har flotte tekniske løsninger som Rosenbauer LCS 2.0 CAN Bus styringssystem og CRISTANINI skjærslukker. Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer FixMix skumblandesystem med enkel trykknappbetjening og automatisk spylesystem.

Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Betjening på oversiktlige LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening av pumpe og panel for betjening av brannteknisk utrusting i førerhuset.


LES MER »

FLERE:
» Vi gratulerer Brattvåg stasjon med en av tre nye b...
» Vi gratulerer Steinshamn stasjon med en av tre nye...
» PÅSKEFERIE
» Vi gratulerer Ålesund Brannvesen, Lepsøy stasjon m...
» Vi gratulerer Ålesund Brannvesen, Haramsøy stasjon...
» Vi gratulerer Tysnes brann og redning med ny røykd...
» Vi gratulerer Rogaland brann og redning med enda e...
» Vi gratulerer Rogaland brann og redning med ny røy...
» Informasjon om Egenes og Koronavirus
» Priser under revidering!
» Vi gratulerer Salten Brann IKS med ny innsatsleder...
» Vi gratulerer Harstad brann og redning med ny velu...
» Vi gratulerer Stranda Brannvern med ny Egenes bran...
» Vi gratulerer Lunner - Gran brann og redning med n...
» Vi gratulerer Hallingdal brann- og redningsteneste...
» Vi gratulerer Bardu Kommune med ny Pajero røykdykk...
» God jul og godt nytt år ønskes alle!
» OBRE (Oslo Brann- og redningsetat) har inngått avt...
» Vi gratulerer Salten Brann IKS med ny lett brannbi...
» Vi gratulerer Jevnaker brann og redning med ny fre...
» Sivilforsvaret valgte igjen Rosenbauer Otter motor...
» Vi gratulerer Kristiansandsregionen brann og redni...
» Vi gratulerer Haugaland brann og redning iks med e...
» Da har vi levert den tredje bilen i den nye serien...
» Da har vi levert den andre bilen i den nye serien ...
» Vi gratulerer Balsfjord brann og redning med ny VW...
» Vi gratulerer Lunner - Gran brann og redning med n...
» RVR-bil levert til Finans Norge Forsikringsdrift f...
» Vi gratulerer Hallingdal Brann- og redningsteneste...
» Da har vi levert den første bilen i den nye serien...
» Vi gratulerer Ørsta med ny redningsbil på MB Sprin...
» Vi gratulerer Rogaland brann og redning med Norges...
» Weber E-Force batteridrevet redningsverktøy, en kj...
» Vi gratulerer Guovdageaidnu/Kautokeino Brannvesen ...
» Vi gratulerer Sauda Brann og redning med ny tunnel...
» Vi gratulerer Salten Brann med ny Audi Q7 e-tron q...
» Vi gratulerer Namsos Brann og Redning med ny Egene...
» Faglig påfyll for våre 6 serviceteknikere i Flekke...
» Vi gratulerer Ofoten Brann IKS med enda en Egenes ...
» Besøk vår utstilling på Brann og Redning 2019 på T...
» Vi gratulerer Trøndelag brann og redning med ny ut...
» Vi gratulerer Nordhordland Brann og redning med ny...
» Vi gratulerer Eigersund Brann og redning med ny br...
» Vi har levert vår første ambulanse, den gikk til i...
» Vi gratulerer Norges Brannskole med tre nye brannb...
» Vi gratulerer Fusa Brann og redning med ny lett br...
» Vi gratulerer Volda Brann og redning med ny røykdy...
» Vi gratulerer Drangedal Brannvesen med ny røykdykk...
» Vi gratulerer Hydro Aluminium, Høyanger, med ny le...
» Vi gratulerer Norges brannskole med den første av ...


DIN HANDLEKURV  
Handlevognen er tom!
SØK


Informasjon
Nettbutikk
FIRMAINFORMASJON

Egenes Brannteknikk AS
Nulandsvika 1
N-4405 Flekkefjord
Tel: 38 32 08 00
e-post: post@egenes.as
24-t vakt: 480 31 000Copyright © 2014, Egenes Brannteknikk AS
  Utviklet av iServ AS